En ny lära som aldrig tidigare hörts i Guds kyrka : Klosterlasses kritiska genomgång av Uppsala möte 1593 och den Augsburgska bekännelsen / Laurentius Nicolai Norvegus S.J. ; översättning av Henrik Lindeskog ; inledning av Magnus Nyman

By: Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Swedish Original language: Latin Publisher: Skellefteå : Artos, 2021Description: 288 s. ; 22 cmISBN:
  • 9789177771654
Uniform titles:
  • Examen confessionis fidei synodi Upsaliensis in Regno Sueciae anno domini 1593 celebratae. ?, Svenska
Subject(s): Summary: Jesuitpatern Laurentius Nicolai Norvegus, mera känd som Klosterlasse, går i denna skrift igenom både beslutet på Uppsala möte och den Augsburgska bekännelsens artiklar och missbruksartiklar. Han återger innehållet och bemöter det på punkt efter punkt utifrån den tro som han menar alltid och överallt har bekänts i kyrkan, men nu har förvrängts av de nya bekännarna.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Standardlitteratur Johannelunds teologiska högskola Huvudbiblioteket Huvudkatalog 238.41 (Browse shelf(Opens below)) Available 166113052

Jesuitpatern Laurentius Nicolai Norvegus, mera känd som Klosterlasse, går i denna skrift igenom både beslutet på Uppsala möte och den Augsburgska bekännelsens artiklar och missbruksartiklar. Han återger innehållet och bemöter det på punkt efter punkt utifrån den tro som han menar alltid och överallt har bekänts i kyrkan, men nu har förvrängts av de nya bekännarna.

There are no comments on this title.

to post a comment.